Pàgina en construcció... disculpeu les molèsties.

 

 

 

Activitats esporàdiques i proposta de tallers

per empreses, associacions, ajuntaments, escoles, biblioteques, fires i festes especials.

Biodansa · Risoteràpia · Outdoor dreams · Remeis casolans per a la salut ·

 

Sessions de Contacontes · Tallers en família (pedagogia Waldorf) · Art-teràpia  

 

Ioga per a nens/es · Ioga en parella - Acroioga · Tallers de relaxació ·

 

Estimulació multisensorial en minusvalies psíquiques

TALLERS DE BIODANSA

 

 

 

 

La Biodansa és una disciplina que treballa amb música-moviment-vivència dins un context de grup, afavorint l’expressió saludable de la persona a nivell orgànic i existencial. Mitjançant la vivència, l’experiència intensa de l’aquí i l’ara, estimula la integració amb un mateix i amb els altres.

 

Aquesta integració millora la salut física, psíquica i emocional.  La Biodansa millora l'autoestima, la comunicació, l'alegria de viure, la salut física i psíquica, la capacitat afectiva, el respecte a un mateix i als altres, la capacitat de connectar amb el plaer en la vida quotidiana… Tot això a través del moviment, la interacció amb els altres i la música, buscant l'expressió autèntica del que som.

 

Es treballa sobre cinc línies de vivència: Vitalitat, Creativitat, Afectivitat, Sexualitat i Transcendència, i les integra, equilibra i potencia, afavorint una sensació de plenitud.

 

Qualsevol persona pot practicar Biodansa. No és necessari saber ballar, ja que els exercicis tenen a veure amb la vida quotidiana i són proposats de forma progressiva, perquè tots els participants gaudeixin del procés. Les danses no són coreogràfiques ni segueixen una tècnica estructurada de ball, són propostes de vida,  que en un marc musical i grupal, permeten que el moviment succeeixi en una profunda connexió amb l'emoció que aflora.

En les danses no hi ha comparacions, judicis ni un moviment preestablert correcte o incorrecte. Es tracta de deixar-se dansar per aquesta expressió personal, única i irrepetible que té la força i la presència de l'instant precís: es tracta d'expressar-se, deixar-se portar, deixar anar condicionaments i connectar amb un mateix i amb els altres. 

 

Sessions regulars de Biodansa per adults a Sempreviva. Consulteu-ho a l'apartat "Nous events".

 

Si us interessa una biodansa grupal específica per a empreses, ajuntaments, festes d'aniversari, comiats de soltera, associacions, etc. poseu-vos en contacte amb nosaltres i us en informarem.

 

 

TALLERS DE RISOTERÀPIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Científicament està demostrat que un gran somriure, una riallada, ens aporta múltiples beneficis: rejoveneix; elimina l’estrès, les tensions, l’ansietat, la depressió; alleuja el dolor, l’insomni, els problemes cardiovasculars, respiratoris… gràcies a la gran quantitat d’endorfines que allibera el nostre cos, aportant-nos sensació de benestar.

 

El somriure ens aporta acceptació, comprensió, alegria, creativitat, relaxació, desperta els nostres sentits i ajuda a transformar antics patrons mentals que hem adquirit al llarg de la vida. Ens ajuda a descobrir quines són les nostres habilitats, a véncer les pors, a omplir-nos d’energia, il•lusió i sentit de l’humor. En definitiva, ens aporta una vida més positiva, intensa i sincera.



El taller de Risoteràpia està pensat per a que els/les participants puguin gaudir durant una estona al màxim de l’instant present, connectant amb l’emoció i amb el nen interior i lliure, espontani i creatiu, mitjançant procediments de cohesió grupal, jocs, música i ball.

Es tracta de deixar aflorar el somriure més genuí, aprenent a veure les coses des d'una òptica més positiva per així poder treure més partit a la vida i al treball.

 

 

TALLERS DE REMEIS CASOLANS PER A LA SALUT - Les plantes medicinals de la comarca

 


 

 

Proposta de taller teòric i pràctic de tres dies de durada. (Es pot escurçar a 1 dia a conveniència de l'agrupació que ho sol·liciti) amb el següent temari:

 

Dia 1. Xarxes del coneixement:  Com curaven les nostres padrines? Intercanvi d’històries sobre l’ús medicinal de les plantes, promovent la participació i l’intercanvi d’informació. Breu introducció al món trementinaire, i a l’etnobotànica remeiera de les plantes més comunes a La Noguera. 

 

Dia 2. Excursió recol·lectora. Reconeixement de les plantes medicinals al natural per saber diferenciar-les i tractar-les. Conèixer i valorar la gran riquesa d’aquestes plantes en els paratges naturals de la nostra comarca, i promoure actituds i aptituds de respecte cap al medi natural que ens envolta.

 

Dia 3. Pràctica. Aprendre a preparar variats remeis naturals: infusions, decoccions, tintures, ungüents, xarops... per combatre les malalties més habituals que es presenten al llarg de l'any (refredats, dolors musculars, mals de cap, reforç del sistema immunològic ... ).

 

Entrega d'un dossier amb l'explicació de 50 plantes medicinals de la nostra comarca i moltíssims remeis casolans que han estat transmesos de generació en generació dins d'una autèntica família remeiera. 

 

SESSIONS DE CONTES I TALLERS DE PEDAGOGIA WALDORF PER A TOTA LA FAMÍLIA

 

 

 

 

Em dic Neus Caballer Balust i sóc contacontes, tallerista sensitiva, malabarista de la vida, professora de ioga i mare de la Jemima i el Nil.

 

El meu nom professional en el món de la narració és: "Què farem, què direm contacontes". Vaig començar a explicar contes aficionadament l’any 2005, i fins l’any 2010 no m’hi vaig dedicar professionalment. Actualment treballo en un centre de ioga a Balaguer, en el que desenvolupem vàries activitats relacionades amb la salut física i mental. A part de les classes de ioga, també fem tallers de recreació artística i emocional, amb orientació en la pedagogia Waldorf; tallers adreçats a famílies, per gaudir d’una agradable i constructiva estona amb els nostres fills/es.

 

Sempre m’ha agradat moltíssim interactuar amb les persones emocionalment i compartir la meva fantasia i alegria de viure amb elles. Alguns dels contes que explico els escric jo mateixa, i d’altres són contes no massa coneguts de vàris autors, en els que, sutilment, es transmeten valors i emocions, tals com l’amistat, la solidaritat, el pensament positiu, la vida sana… tant als nens i nenes, com als pares i mares, padrins i padrines que els escolten. Així, la narració oral transmesa des del cor pot convertir-se en una experiència molt i molt enriquidora.

 

Explicar una història implica moure emocions, les del narrador i les de qui la rep, i a través d'aquest "donar-rebre" es construeixen somnis i móns, es creen llaços i es transmeten afectes.

 

Com a artista, el conte contat m’ha proporcionat innumerables beneficis en contacte amb el públic. Com a docent, és l’instrument més passional a l’hora de connectar amb els meus alumnes.

 

I això que us conto és tan veritat, com que aquesta història ja s’ha acabat.

 

Sessions de contacontes regulars a Sempreviva La Noguera, també ens traslladem a escoles, biblioteques, associacions, casals, festes populars, festes d'aniversari, piscines, ajuntaments... Si hi esteu interessats/des poseu-vos en contacte amb nosaltres a l'apartat "Contacte".

 

Tallers de pedagogia Waldorf adreçats a famílies (Taller de ioga en família; taller de relaxació en família; Biodansa en família; Mindfulness en família...).  Més informació a: "Contacte".